Veste bună pentru copiii bihoreni care au fost cuminţi: asociaţia Amia-Suflet de Copil l-a convins pe Moş Crăciun să zăbovească sâmbătă în magazinul Real Oradea, aşa că simpaticul bătrânel îi aşteaptă pe micuţi să-şi facă poze cu el.

Moş Crăciun va fi prezent în magazinul din Episcopia Bihor, între orele 11 şi 18 şi se va poza cu orice doritor. O fotografie va costa 10 lei, iar poza se imprimă pe loc şi poate fi oferită şi în format electronic.

Banii astfel strânşi vor fi folosiţi de voluntarii Amia pentru copiii abandonaţi în centre de plasament sau spitale. De altfel, la fel a făcut ONG-ul şi anul trecut, când l-a adus pe Moş Crăciun într-o acţiune similară.

"Anul trecut, s-au strâns 3.900 de lei şi multe produse, în special dulciuri. Asta a însemnat cadouri pentru mai bine de 200 de copii care au primit fructe, produse de igienă, rechizite, mini-enciclopedii, jocuri. Anul acesta vrem să ajungem, în funcţie de posibilităţi, la 380 copii din centre de plasament şi spitale", spune Alina Crainic, preşedinte AMIA.

Pe de altă parte, pentru că Moş Crăciun nu poate să vină în fiecare zi, dar copiii abandonaţi au nevoie de lucruri tot timpul anului, Asociaţia Amia-Suflet de Copil îi invite pe bihoreni să completeze formularul de 2%, direcţionând astfel o mică parte din impozitul pe venit către acţiunile desfăşurate de AMIA. Completarea formularului se poate face pe site-ul http://adopt.ro/Ajut.html, nu durează mai mult de 2 minute şi aduce garantat satisfacţia unei fapte bune.