Pentru al optulea an consecutiv, Clubul de doamne Lions Oradea 22 a organizat o tabără gratuită pentru copiii bolnavi de diabet.

Din 25 iunie până pe 1 iulie, 20 de micuţi din Bihor, Satu Mare, Timiş şi Ilfov au petrecut o săptămână la Sînmartin, într-o tabără în care au fost atent supravegheaţi de doctorul Amorin Popa, şeful Centrului de Diabetologie Oradea. Copiii au fost cazaţi gratuit cazare la un hotel de 3 stele, unde au avut asigurate 5-6 mese pe zi cu alimente potrivite, asistenţă medicală permanentă de specialitate şi evaluări medicale, dar mai ales compania celorlalţi copii.

Copiii au mers la un spectacol de teatru de copii, s-au distrat la piscină, au vizionat un film 3D la cinema Cortina şi au avut o seară de karaoke cu DJ Lulu Cremeneanu. Totodată, actriţa Mirela Lupu, deghizată în Zâna Cărţilor, le-a făcut o vizită supriză, alături de voluntarii Bibliotecii Judeţene au participat la ateliere de bricolaj, iar în ultima seară a tabere au participat la un carnaval alături de trupa Trendart Oradea.

"Clubul de doamne - Lions Oradea 22 încearcă să le ofere zile minunate acestor copii încercaţi de o boală grea. Sunt extraordinari, iar zâmbetul lor inocent ne dă putere şi dorinţa de a le oferi mai mult", a precizat Bianca Puşcaş, preşedinta organizaţiei.