Vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan a semnat, în numele administrației județene, contractul cu firmele care au câștigat licitația pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea termică a clădirilor Spitalului de Psihiatrie din Nucet.

Semnarea contractului a avut loc, potrivit unei informări a CJ Bihor de vineri, cu o zi înainte, în cadrul unei întâlniri la care au participat, bineînțeles, și reprezentanții asocierii de firme câștigătoare, formată din SC Manelli Construcții Generale SRL, Manelli Impresa SRL și Interactive Design SRL, care vor încasa în schimbul lucrărilor suma prevăzută în contract, de 18,908 milioane lei, plus TVA, având obligația să le finalizeze în 24 de luni.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet, Județul Bihor” prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet.

Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței din punct de vedere energetic prin diminuarea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Concret, vor fi modernizate Pavilionul A - Corpul C5 (7.115mp), Pavilionul B - Corpul C2  (3.255mp), Corpul C9 magazie-atelier (282 mp) și Pavilionul C-D - Corpul C1 (890 mp).

Investiția este finanțată cu fonduri europene câștigate de CJ Bihor prin PNRR, contractul de finanțare fiind semnat în luna ianuarie a acestui an, în baza unui proiect depus de administrația județeană la Ministerul Dezvoltării în luna aprilie a anului trecut.

Tot anul trecut, CJ Bihor a mai depus un proiect în cadrul PNRR pentru spitalul din Nucet, în valoare de 962.686 lei, pentru achiziția de echipamente, utilaje și consumabile pentru limitarea riscului de infectare și de transmitere a infecțiilor nosocomiale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!