Cei 20 de voluntari din SUA au sosit în Bihor la începutul săptămânii. "Mă bucur că în sfârşit Habitatul a ajuns şi în comuna Bunteşti şi sper ca împreună să ajutăm şi alte familii care mai locuiesc în condiţii grele precum familia Horge", a declarat primarul comunei, Sorin Degău, care a lucrat, la rându-i, pe şantierul Habitat, dând o mână de ajutor la construcţia casei.

Încă din prima zi voluntarii s-au împărţit în echipe şi, sub supravegherea specialiştilor Habitat, au început construcţia casei. Până joi, când era, deja, ultima lor zi de lucru, locuinţa a fost ridicată şi acoperită, chiar dacă au prins şi vreme ploioasă. "Ei au fost extrem de afectaţi de povestea Aurorei Horhe, mamă a doi copii, care i-a mobilizat şi le-a dat energia să progreseze atât de repede, deşi muţi dintre ei n-au mai folosit nici măcar un ciocan înainte de a veni pe şantierul Habitat", se arată într-un comunicat din partea organizaţiei.

Înainte de a pleca, voluntarii i-au făcut şi o surpriză Aurorei, cumpărându-i trei găini şi doi meri pe care i-au plantat lângă casa pe care au construit-o. Femeia a fost extrem de emoţionată. "Mi-e foarte greu să cred că ceea ce se întâmplă e adevărat şi că aţi făcut acest sacrificiu pentru mine. Cred că e o minune adevărată de Paşti ceea ce mi se întâmplă, şi cu siguranţă doar Dumnezeu v-a pus în gând să veniţi tocmai din America pentru a mă ajuta pe mine, o mamă cu doi copii. Dumnezeu să vă binecuvânteze!", le-a spus bihoreanca americanilor.

Mircea Jurcan, directorul asociaţiei, le-a mulţumit voluntarilor pentru implicare şi donatorilor pentru susţinere. Inaugurarea casei va avea loc în săptămânile următoare, deoarece încă mai trebuie lucrat la finisajet.