Vineri a avut loc la centrul Cariere Oradea al Fundaţiei Ruhama a zecea ediţie a Bursei Locurilor de Muncă din cadrul proiectului "Informat, Instruit, Angajat". La târg au participat 17 angajatori din judeţul Bihor cu peste 250 de oferte de locuri de muncă, din care 42 de procente pentru absolvenţii de studii superioare, 43 de procente pentru absolvenţii de studii medii şi 15 procente absolvenţi de studii minime şi muncitori necalificaţi, conform unui comunicat al Fundaţiei.

În cursa pentru obţinerea unui job au intrat peste 300 de bihoreni, dintre care în urma pre-interviurilor cu angajatorii 200 au fost selectaţi pentru a participa în perioada imediat următoare la interviuri de angajare.

Proiectul "Informat, Instruit, Angajat" este implementat de Fundaţia Ruhama în parteneriat cu Fundaţia Carpatica, Universitatea din Oradea prin Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, finanţat din Fondul Social European - Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

În cadrul Centrului Cariere al Fundaţiei Ruhama, persoanele în căutare de loc de muncă beneficiază în mod gratuit de servicii de informare şi consiliere profesională, evaluare psihologică individuală, servicii de Job Club, servicii de mediere pentru ocuparea unui loc de muncă.

"Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptate la sediul centrului zilnic de luni până vineri, între orele 10.00-17.00, centrul promovând în acest moment un număr de 300 locuri de muncă vacante. Serviciile centrului pot fi accesate şi telefonic la numărul 0259-456180 sau la e-mail: cariere@ruhama.ro", se arată în comunicat.

Laviniu Kovacs