Aproximativ 200 de membri şi simpatizanţi PSD au pichetat luni după amiază sediul PDL Bihor, în semn de protest faţă de arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă, chiar în ziua în care va fi judecat recursul acestuia.

pichetare PSD Bihoreanul Oradea_09.JPGDupă ce s-au strâns iniţial la sediul PSD Oradea şi PSD Bihor, la ora 15 fără câteva minute, oamenii au ajuns în Parcul Traian, după care au pichetat sediul PDL Bihor.

PSD-iştii orădeni au acuzat "poliţia politică" practicată partidul Puterii. Protestatarii au stat grupaţi câte 8 în faţa sediului PDL Bihor, fără să strige lozinci şi fără să poarte pancarte, ca altă dată. "Prin acest protest, dorim să tragem un semnal de alarmă, să se ştie peste tot despre abuzurile şi ilegalităţile pe care fac reprezentanţii puterii, ai PDL", a spus Roxana Balaj, secretar general al TSD Bihor şi în acelaşi timp şef de cabinet a senatorului Ioan Mang, care nu a putut fi prezent.

"PDL îşi exercită puterea prin instituţiile statului, dorind astfel să distrugă un proiect politic care va fi conturat săptămâna viitoare, cu ocazia Consiliului Naţional al PSD şi respectiv PNL, practicând astfel poliţia politică şi încercând să distrugă toată opoziţia din România. E o practică pe care am mai observat-o în cei 50 de ani în care a fost la putere Ceauşescu", a completat Emilian Pavel, preşedintele filialei de Tineret a PSD Bihor.

Acesta a lansat şi un îndemn la adresa pedeliştilor, în special organizaţiei de tineret, să nu participe la jocul puterii şi să aducă ţara "unde a fost înainte de 89".

La un moment dat, o pensionară şi-a făcut loc printre oamenii strânşi în faţa sediului din Parcul Traian, şi a intrat în sediu, strigându-le protestatarilor că au înnebunit pentru că organizează acest protest. "Am plecat de la bucătărie ca să văd dacă şi Oradea e manipulată. Oradea este manipulată de PSD", a spus bătrâna. "Am crezut că lumea e deşteaptă şi nu se ia după PSD-işti. Domnule, dar şi Oradea e tot aşa de dobitoacă? Las-o dracului de treabă...".  Întrebată de ziarişti dacă este mulţumită de PDL, aceasta a răspuns că da şi că se descurcă bine, având o pensie de 10 milioane de lei vechi, la fel şi soţul ei, catalogând drept abuzivă această manifestare.

pichetare PSD Bihoreanul Oradea_33.JPGLa finalul protestului, la sediul PDL Bihor a sosit şi preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, care a dat mâna cu cei doi consilieri locali participanţi la pichet - Ovidiu Mureşan şi Bogdan Hossu. "Din punctul meu de vedere, justiţia trebuie lăsată să îşi facă treaba. Atât eu cât şi colegii mei credem în justiţia română", a spus Dorin Corcheş.

După aproximativ 25 de minute, protestatarii s-au retras. În ciuda faptului că organizatorii au afirmat că au avut autorizaţie pentru organizarea acestui pichet, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a susţinut că nu este aşa. "Nu au avut autorizaţie. Manifestarea s-a desfăşurat paşnic, fără incidente, dar organizatorii vor fi sancţionaţi contravenţional conform Legii 66 din 1991, cu amendă între 1.000 şi 10.000 lei", a precizat Ioan Huluban, şeful IJJ Bihor.

Manifestarea de luni a avut loc după ce liderul PSD, Victor Ponta, a solicitat organizaţiilor partidului din întreaga ţară să picheteze sediile PDL în ziua în care va fi judecat recursul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Aceasta a fost arestat, joi seară, pentru dare de mită şi trafic de influenţă, iar după pronunţarea deciziei i s-a făcut rău şi a a ajuns operat pe cord deschis.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei sale.