Generalul de brigadă Ioan Baş a prezentat, miercuri, în faţa prefectului Claudiu Pop, a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi a şefilor de instituţii din judeţ, bilanţul activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana în 2014, dar şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În medie, ISU Crişana a avut anul trecut 22 de intervenţii pe zi, totalizând 8.056 de evenimente, în creştere faţă de 2013, când pompierii bihoreni au intervenit de 7.847 ori.

Cea mai mare parte din intervenţiile din 2014, 7.058 la număr, au fost ale echipajelor SMURD Bihor. În medie, în fiecare zi a anului trecut SMURD a acordat asistenţă la 19,3 cazuri.

Baş a mai precizat că numărul incendiilor din Bihor a fost de 290, în scădere cu 9 procente faţă de 2013. Opt persoane au murit în incendii în 2014, adică dublu faţă de anul precedent, alte 12 au fost rănite, iar 61 salvate. Cauza principală a incendiilor din Bihor au fost instalaţiile electrice defecte, urmate de coşurile de fum neprotejate termic ori neîntreţinute. "În ultimii 5 ani, numărul de incendii a scăzut cu 16,8%", a precizat generalul de brigadă.

Tot anul trecut, pompierii au mai intervenit la 277 de incendii de vegetaţie, 105 intervenţii de asistenţă a persoanelor, dar au primit şi 24 de alarme false.

"Valoarea timpului mediu de intervenţie a crescut la 14 minute. Şi distanţa medie a intervenţiilor a crescut, de la 9 kilometri la 12", a mai spus Baş.

În 2014, ISU Crişana a primit o autospecială de intervenţie modernă, achiziţionată printr-un proiect european regional. "În 2015, aştept cu mare nerăbdare, ISU Crişana urmează să fie dotat cu o autospecială de lucru la înălţime", a precizat şeful Inspectoratului.

Citeşte în galeria de documente rapoartele prezentate de şeful ISU Crişana!