În ultima zi din anul 2022 și cea de-a 311-a zi de război în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj optimist ucrainenilor. El le-a spus că anul 2023 va fi anul "victoriei noastre" împotriva Rusiei.

Lumină şi speranţă

"Vrei credinţă şi speranţă? Ambele sunt de multă vreme în forţele armate (ucrainene). Vrei lumină? Este în fiecare dintre noi, chiar şi atunci când nu există electricitate. Ni s-a spus să ne predăm. Am ales contraatacul! Ni s-a spus să facem concesii şi compromisuri. Noi ne alăturăm Uniunii Europene şi NATO. Există ceva care ne poate speria? Nu. Există cineva care ne poate opri? Nu. Pentru că suntem cu toţii împreună. Pentru asta luptăm. La mulţi ani! 2023, anul victoriei noastre!", a spus, printre altele, Volodimir Zelenski în mesajul publicat pe reţelele de socializare (video)

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a transmis sâmbătă că în anul ce vine "corectitudinea morală şi istorică" va fi "de partea" Rusiei, notează G4media.ro

Bombardat de Anul Nou

Ucrainenii au intrat în 2023 în zgomote asurzitoare. Capitala lor a fost bombardată de ruşi, iar forţele ucrainene au anunţat sâmbătă noaptea că au reuşit să doboare peste 30 de "ţinte aeriene" deasupra regiunii Kiev, dar și în Nikolaev și în regiunea Hmelnițki. 

Pe reţelele sociale au apărut imagini cu fragmente ale rachetelor ruseşti doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei, dar și filmări în care se aud exploziile. 

Populaţia a fost sfătuită să se adăpostească în aceste zile în subteran.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!