Încă 205 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 au fost confirmate de pe o zi pe alta în judeţul Bihor, au informat, miercuri, reprezentanţii Prefecturii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. Astfel, numărul cazurilor active a depăşit borna 2.000. De asemenea, într-o singură zi s-au înregistrat nu mai puţin de 13 decese la persoane infectate cu acest virus. 

50 de bihoreni la ATI

Cele 205 cazuri noi au fost identificate după prelucrarea a 767 de teste. În total, de la începutul pandemiei, în Bihor au fost diagnosticate 26.177 de cazuri de Covid-19, dintre care 23.067 au fost declarate vindecate. 

Bilanţul deceselor a crescut, miercuri, la 1.109, iar asta înseamnă că în ultimele 24 de ore în secţiile ATI din judeţ s-au înregistrat 13 decese. 

În Bihor sunt 2.001 de cazuri active de îmbolnăvire, iar 50 dintre persoanele care au această boală sunt internate în stare gravă pe secţiile de Terapie Intensivă. 

În Oradea, 1.140 de cazuri active

În Bihor, Oradea este pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de cazuri active: 1.140. În ceea ce priveşte incidenţa (calculată în funcţie de cazurile apărute pe o perioadă de 14 zile, raportate la mia de locuitori), municipiul reşedinţă de judeţ se află pe locul trei, aici înregistrându-se o incidenţă de 5,05 cazuri noi la mia de locuitori. 

Incidenţe mai mari se înregistrează în Valea lui Mihai (5,61) şi Vadu Crişului (5,25). 

TABELUL CU NUMĂRUL DE CAZURI ŞI INCIDENŢA DIN FIECARE UAT DIN BIHOR:

Aproape 40.000 de bihoreni imunizaţi

Prefectura şi DSP Bihor au transmis, miercuri, că în judeţ continuă campania de vaccinare anti-Covid. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 1.615 persoane. În total, de la începutul campaniei au fost administrate 101.281 de doze de vaccin, înregistrându-se şi 72 de pierderi. 

În total s-au înregistrat oficial 44 de reacţii adverse. Până acum, 38.459 de bihoreni au primit ambele doze de vaccin, deci au imunitate în faţa virusului SARS-CoV-2. 
"Suntem în valul trei al pandemiei, cu o creştere constantă a numărului de cazuri. Există însă şi vești bune: campania de vaccinare funcţionează, numărul de bihoreni vaccinaţi complet a depăşit numărul total al cazurilor Covid-19 înregistrat de la începutul pandemiei în Bihor. Sperăm ca acest trend să se accelereze, fiindcă vaccinarea face posibilă revenirea la o viaţă socială fără restricţii pe care ne-o dorim cu toţii. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, fac un apel către toţi bihorenii să fie precauţi, responsabili şi să respecte regulile sanitare, pentru că şi-au dovedit eficienţa", a transmis prefectul Dumitru Ţiplea. 

Amenzi de 40.000 de lei

Pe de altă parte, poliţiştii şi jandarmii au vegheat şi în ultima zi la respectarea legilor de prevenire a răspândirii Covid-19. Potrivit comunicatului transmis de Prefectură, aceştia au verificat 1.955 de persoane carantinate şi 1.426 de persoane izolate. Totodată, după verificarea mai multor firme şi mijloace de transport în comun, aceştia au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, dintre care 49 cu avertisment scris şi 56 cu amenzi în valoare de 39.500 lei.