Într-o singură zi au fost înregistrate 21 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în judeţul Bihor, potrivit datelor oficiale transmise, joi, la ora 13, de Grupul de Comunicare Strategică format la nivelul Guvernului.  Numărul cazurilor noi este aproape dublu faţă de cel din ziua precedentă.

În total, în Bihor au fost confirmate până joi 219 de cazuri COVID-19. Miercuri, GCS transmitea că în judeţul nostru erau 198 de cazuri de îmbolnăvire. 

Din cele 219 persoane confirmate, 14 au fost declarate vindecate şi au fost externate. În Bihor sunt înregistrate oficial şi şase decese ale persoanelor care aveau acest virus (unul dintre acestea a fost inclus eronat de GCS ca având loc în Oradea, deşi pacienta decedată fusese o femeie din Satu Mare care nu a fost internată aici, ci doar i s-a pus diagnosticul la laboratorul orădean). 

Sursele BIHOREANULUI arată că printre cele 21 noi cazuri de joi se numără şi o asistentă de la secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Municipal (spital COVID), care lucra pe etajul alocat suspecţilor de coronavirus, dar care a devenit acum pacientă. Sursele spun, însă, că, cel mai probabil, femeia a luat virusul din afara spitalului şi nu în timpul turelor. 

Ca urmare a confirmării asistentei, miercuri au fost testate mai multe cadre medicale de la Municipal – asistente, medici, brancardieri şi îngrijitoare – şi toate testele acestora au ieşit negative. 

Pe de altă parte, la nivel naţional, de miercuri până joi au fost confirmate 491 de cazuri noi, numărul total ridicându-se, în România, la 7.707.