Focar de coronavirus, descoperit la depozitul din Ştefăneşti, judeţul Ialomiţa, al companiei de curierat Fan Curier. 24 de manipulanţi marfă au fost testaţi pozitiv, după cum a anunţat compania, marţi, printr-un comunicat.

Potrivit documentului, redat de site-ul Romania24.ro, „majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare”.

"Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în Hub-ul din Ştefăneşti. În plus, echipele din depozitul Fan Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim”, a declarat Cornel Morcov, chief commercial officer al companiei.

Acesta a dat asigurări că activitatea se desfăşoară în parametri normali și că echipele Fan Courier au fost pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. „Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic", a mai spus el.

Sursa citată mai arată că, pentru a preveni o criză, încă de la debutul pandemiei de Covid-19 a distribuit fiecărui angajat măşti şi mănuşi, a achiziţionat dezinfectant şi a cerut managerilor din toată ţara să monitorizeze constant starea de sănătate a angajaţilor. De altfel, întreg depozitul Ştefăneşti a fost dezinfectat printr-o procedură cu nebulizare, iar în teritoriu au fost transmise noi măsuri pentru prevenirea infectărilor.

Fan Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998, iar în prezent deserveşte peste 50.000 de clienţi, majoritatea persoane juridice. Echipa Fan Curier numără 6.850 de colaboratori şi o flotă auto de peste 4.200 de autovehicule, mai arată sursa citată.