Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor au continuat luni şi marţi seria acţiunilor de disciplinare a traficului începute în weekend, principalii vizaţi fiind şoferii şi pietonii. Campania s-a lăsat cu sancţiuni aspre.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de IPJ Bihor, în urma acţiunii începute luni, care s-a derulat timp de 24 de ore pe principalele şosele din judeţ, poliţiştii au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 58.125 lei.

Totodată, 54 de permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării, dar şi 8 certificate de înmatriculare. Patrulele de Poliţie au prins în flagrant, în timp ce traversau neregulamentar, 117 pietoni, care au fost sancţionaţi pentru punerea în pericol a siguranţei participanţilor la trafic, pentru traversări neregulamentare.

44 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 13 sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice şi 52 de şoferi au fost amendaţi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Alte 97 de sancţiuni au fost aplicate pentru diverse abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Cel mai grav caz a fost depistat de poliţişti în comuna bihoreană Urvind, unde un tânăr de 22 de ani din Ţeţchea a fost prins în trafic conducând un moped fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acestuia i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea ilegală a unui vehicul.

Poliţişti avertizează că vor continua acţiunile de depistare şi sancţionare a celor ce încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.