Evenimentul caritabil „24 de ore pentru un zâmbet”, organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor, este dedicat anul acesta copiilor cu autism și va avea loc vineri, 15 decembrie, și sâmbătă, 16 decembrie, în Parcul Brătianu.

Caritate cu tradiție

Cu o tradiție de peste 10 ani, evenimentele caritabile „24 de ore pentru un zâmbet” au loc anual, la începutul lunii decembrie. În ultimii 3 ani, cauzele au fost dedicate copiilor din centrele de plasament, pentru a le da posibilitatea acestora să beneficieze de condiții cât mai bune de creștere.

„Participanții au venit cu inima deschisă cauzelor și au plecat câștigători. Mulți au reușit să-și depășească limitele. Ne bucurăm că atmosfera și scopul nobil al evenimentului le-a dat motivația pentru astfel de performanțe”, transmite Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor.

Anul acesta „24 de ore pentru un zâmbet” va fi dedicat copiilor diagnosticați cu autism, din Asociația Pyramid Learning Center, al cărei scop principal este de a ajuta copiii să fie integrați cât mai repede și bine în sistemul educațional clasic.

Pentru copii

„Organizăm acest eveniment cu scopul de a putea oferi copiilor cu nevoi speciale acces la una dintre terapiile ce înregistrează rezultate foarte bune, terapie de altfel indisponibilă în zona aceasta. Terapia 3C este o metodă ce vizează dezvoltarea psihomotrică a persoanelor cu tulburare din spectrul autist și nu numai. Prin intermediul terapiei 3C se construiesc comportamente adaptative bazate pe abilități psihomotrice de bază”, transmit organizatorii.

Obiectivul de anul acesta este să asigure copiilor cu autism calificarea a cel puțin 2 specialiști și achiziția tuturor materialelor necesare pentru Terapia 3C la începutul anului viitor.

„Copilul ajunge să își conștientizeze propriul corp, să își dezvolte coordonarea, orientarea și abilități ce pot fi transferate cu ușurință în abilitatea de duce o viață independentă.

Abilitățile psihomotrice dobândite vor susține de asemenea dezvoltarea altor abilități ce contribuie la o viață independentă”, adaugă organizatorii.

Împreună, pentru schimbare

Cei care vor să contribuie la această cauză se pot înscrie, pentru a alerga, pe pagina web a evenimentului https://xterrasport.ro/caritate/ro/.

Doritorii pot participa individual, dar familiile, companiile, asociațiile sportive sau grupurile de prieteni se pot organiza și înscrie ca echipe, iar numărul este unul flexibil.

Înscrierile online se vor închide cu 2 zile înainte de start, dar, pe perioada desfășurării evenimentului, se fac înscrieri și la fața locului.

Donația percepută pentru participarea la eveniment este de 100 lei, fie pe echipă sau individual.

„24 de ore pent ru un zâmbet” va avea loc în 15 și 16 decembrie, de la ora 12.

Participanții aleargă minimum o tură de parc, iar la final primesc medalia evenimentului. Dar, fiind și un eveniment cu caracter sportiv, la final se vor premia următoarele categorii:

- Cei mai mulți km - individual feminin: primele 3 locuri

- Cei mai mulți km - individual masculin: primele 3 locuri

- Cei mai mulți km - echipe: primele 3 locuri

- Cea mai rapidă tură - individual feminin: primele 3 locuri

- Cea mai rapidă tură - individual masculin: primele 3 locuri

- Cei mai mulți participanți din cadrul unei echipe: primul loc

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!