Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, jurista Ramona Bacter, au fost depuse 248 de contestaţii privind rezultatele examenului de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar.

"Din acestea, 145 s-au depus la centrul de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, 60 la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi 43 la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul", a explicat Bacter, marţi, pentru BIHOREANUL.

Toate lucrările contestate au fost trimise în cele 11 centre de evaluare din ţară, urmând ca rezultatele finale să se afişeze miercuri.

Din cei 1.438 de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare, doar 471 au obţinut note peste 7 şi pot spera la un post de titular. 595 de candidaţi au luat note între 5 şi 7, putând fi doar suplinitori, şi 372 de candidaţi au luat note sub 5.

Prima etapă a şedinţelor publice de repartizare a posturilor, cea destinată titularilor, va avea loc în 22 şi 23 iulie, urmând ca pe 26 iulie să fie şedinţele publice pentru detaşarea titularilor, iar între 27 şi 30 iulie cele pentru suplinitori. Pentru repartizarea posturilor, candidaţii trebuie să se prezinte în acelaşi centru în care au susţinut examenul.

Citeşte pe această temă şi: "Peste 67% din candidaţi au ratat titularizarea, luând note sub 7"