Campania "Mă creşte singură", iniţiată de Lotus Center în parteneriat cu Fundaţia Pro Valoare şi Grup West Auto, se apropie de final. Joi a fost ultima zi în care orădenii cu suflet mare au putut să doneze bani pentru ajutorarea mamelor care îşi cresc singure copiii preşcolari, care a culminat cu o întâlnire cu scop caritabil, la care au luat parte circa 50 de oficialităţi, şefi de instituţii sau politicieni.

Evenimentul a fost "stropit" cu pălincă şi mâncăruri tradiţionale româneşti, pe un fond muzical asigurat membrii formaţiei Queens. Timp de câteva ceasuri, cei prezenţi au socializat, dar au şi donat sume de bani pentru ca mămicile care îndeplinesc şi rol de tată să aibă sărbători mai lipsite de griji.

Omul de afaceri Alexander Mudura, patronul Lotus Center, a donat un tablou din colecţia proprie, achiziţionat pentru 1.500 de euro de Mihaela Govoreanu, soţia proprietarului lanţului de magazine Trei G. De precizat că iniţiatorii proiectului au alocat, în plus, pentru început, suma de 50.000 lei.

Printre cei aflaţi la întâlnire s-au numărat prefectul Gavrilă Ghilea, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocanu, şeful Direcţiei de Finanţe, Ioan Mihaiu, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, şeful Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, Pasztor Sandor, dar şi luptătorul orădean Sandu Lungu.

"Deocamdată nu avem totalul sumelor strânse, cert este că în cadrul campaniei s-au înscris aproximativ 350 de mame, iar acum suntem în faza de evalurare a dosarelor. Prin regulament, doar 250 de femei vor primi acest ajutor, dar vom face în aşa fel încât să ajutăm cât mai multe mămici", a precizat Angela Molnar, responsabil în relaţii mass media, la Lotus Center.

Campania se desfăşoară până în 16 decembrie, urmând ca începând din 11 decembrie fondurile strânse să fie împărţite în mod egal mămicilor nevoiaşe care s-au înscris în acest program până în data de 28 noiembrie, la Biroul de Informaţii al mall-ului.

Premiile vor consta în vouchere în baza cărora mămicile îşi vor putea face cumpărăturile de Sărbători din magazinele partenere din centrul comercial. Anul trecut, prin campania "Mă creşte singură" au fost ajutate 240 de mame cu cei 70.500 lei care au fost strânşi.