Primăria amplasează săptămâna aceasta 27 de aparate noi de joacă în parcurile şi în micile spaţii verzi din Oradea. O parte dintre acestea vor fi folosite pentru a le înlocui pe cele vechi şi nefuncţionale, iar altele, în număr de 5, din care trei complexe mari de echipamente de joacă (compuse din trei tobogane şi două leagăne), vor fi adăugate celor deja existente.

Concret, municipalitatea va amplasa aparate de joacă în două locaţii noi, micile parcuri de lângă parcarea supraetajată din strada Tribunalului, respectiv în Piaţa Cazărmii. Lângă parcarea supraetajată vor fi montate un complex mare, un carusel şi un balansoar.

Totodată, marţi, s-a montat în Parcul Mihai Viteazul un complex de joacă şi încă două leagăne, urmând ca până vineri să se monteze aparate de joacă şi pe Selimbărului spre Podului, str. Constantin Brâncuşi, str. Podului, str. Ştefan cel Mare, str. Sf. Apostol Andrei, str. Ciheiului intersecţie cu Lanului, zona str. Libertăţii, Piaţa Cazărmii şi str. Sovata 11.

Înlocuirile aparatelor vechi de joacă s-a făcut la cererea asociaţiilor de proprietari din zonele respective. În total cele 27 de aparate de joacă au costat Primăria aproape 73.000 lei cu TVA, acesta fiind furnizate, în urma unei licitaţii, de firma Dupex SRL.