Poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai au prins, miercuri, 27 de migranţi, între care şi şase minori, care încercau să treacă graniţa ilegal, ascunzându-se într-o autoutilitară.

Din Siria şi Palestina 

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, miercuri, poliţiştii de frontieră din Bihor şi Arad au desfăşurat o acţiune de combatere a migraţiei ilegale.

Astfel, în jurul orei 19.30, agenţii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai au oprit pe raza localităţii Şimian o autoutilitară înmatriculată în România pentru a verifica autovehiculul. În urma controlului, aceştia au descoperit 27 de cetăţeni străini, care au fost duşi apoi la sediul Sectorului P.F. Valea lui Mihai, pentru cercetări.

"În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, respectiv Palestina, 21 de adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, şi 6 minori, cu vârste între 8 şi 16 ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei", se arată în comunicat.

Alţi migranţi în Arad

În aceeaşi informare, ITPF Oradea, care are în subordine şi poliţiştii de frontieră din Arad, a transmis că tot miercuri, la ora 8.50, şi agenţii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand (judeţul Arad) au prins şase persoane, ascunse într-un ansamblu rutier condus de un şofer român, care transporta, potrivit documentelor prezentate de acesta, furnir pe ruta România – Franţa.

În urma cercetărilor preliminare, autorităţile au descoperit că aceştia sunt cetăţeni afgani cu vârste curpinse între 18 şi 29 de ani, solicitanţi de azil în România.

Mai târziu, la ora 23.50, în acelaşi punct de trecere a frontierei au fost descoperite alte patru persoane din Afganistan, cu vârste între 17 şi 21 de ani ascunse prin marfa unui anasamblu rutier. Acesta era condus de un şofer român, care transporta pal pentru o societate din Ungaria.

Alţi cinci tineri, cu vârste între 14 şi 24 de ani, tot din Afganistan, au mai fost prinşi de poliştii de forntieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (jud. Arad).

Aceştia au fost descoperiţi după verificarea unui autovehicul înmatriculat în Ungaria plin cu ambalaje şi condus de un cetăţean maghiar.

"În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", se mai arată în comunicat.