Asociaţia "Italiani in Bihor" a reușit să adune o sumă impresionantă de 27.000 de euro, în urma a două concerte caritabile organizate în Oradea, în sprijinul micuţei Daria Sara, o fetiţă de un an şi 8 luni, diagnosticată cu cancer pulmonar.

Banii au fost strânși în urma donaţiilor şi vânzării de bilete la evenimentele "Muzică pentru viaţă" din 26 noiembrie şi "Concert de Crăciun" din 10 decembrie, desfăşurate la Casa de Cultură a Sindicatelor, respectiv la Filarmonica de Stat din Oradea.

Fondurile vor fi direcţionate integral pentru acoperirea costurilor tratamentului medical al micuţei Daria Sara, internată în prezent la Spitalul Burlo Garofolo din Trieste, Italia.

Fetița a fost diagnosticată în urmă cu câteva luni cu cancer pulmonar în stadiu avansat, iar familia ei a fost nevoită să se mute în Trieste pentru a-i oferi suportul necesar. Tatăl a găsit un loc de muncă în acest oraş, asigurând astfel resursele financiare pentru familie, în timp ce mama a rămas alături de Daria în timpul tratamentelor.

Sprijinul oferit de Spitalul Burlo Garofolo a fost esenţial, facilitând cazarea şi accesul la tratamentele vitale pentru pacientă.

"Prin generozitatea şi solidaritatea dumneavoastră, am reuşit să aducem lumină şi speranţă în viaţa unei familii şi în viitorul Sarei", se arată în comunicat.

Este pentru al doilea an la rând când Asociaţia "Italiani în Bihor" organizează evenimente caritabile şi donează bani adunaţi spitalului din Italia.

La ediţia anterioară, din 2022, când au fost invitaţi 10 tenori din tot atâtea ţări, au fost strânşi peste 20.000 de euro, bani care au fost folosiţi pentru tratarea la spitalul din Trieste a unei alte fete bolnave de cancer din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!