Trei blocuri de locuinţe de serviciu vor fi construite în perioada următoare în Oradea, după cum anunţă Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), care gestionează parcurile industriale şi care a semnat, joi, contractul pentru proiectarea şi execuţia primului dintre cele trei imobile.

Blocuri pe malul Crișului

"ADLO SA a finalizat procedura de licitaţie deschisă privind contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Construire blocuri de locuinţe de Serviciu - ETAPA 1: BLOC C3, Municipiul Oradea – Str. Ovid Densuşianu Nr. CAD. 160462»", anunţă un comunicat transmis vineri de ADLO.

În esenţă, proiectul presupune construirea a 3 blocuri de câte 5 etaje (S+P+5E), lângă şoseaua de centură a Oradiei (strada Ovid Densuşianu), în proximitatea Crişului Repede, cu destinaţia de locuinţe de serviciu.

Fiecare bloc va avea câte 65 de apartamente.

"Terenul este amplasat la intrarea în Oradea, dinspre Şoseaua Borşului. Aceste locuinţe de serviciu vor fi închiriate companiilor interesate, la preţuri atractive", arată ADLO.

Directoarea Agenţiei, Alina Silaghi, a precizat că iniţiativa vine ca urmare a cererilor din partea angajatorilor.

"Am dat curs solicitărilor tot mai frecvente venite din partea companiilor care investesc în Oradea pentru atragerea forţei de muncă. Apartamentele sunt destinate pentru a fi închiriate companiilor la preţuri atractive, în acest fel dorind să venim în sprijinul investitorilor, dar şi al persoanelor care aleg să muncească în Oradea", a precizat Alina Silaghi, directorul ADLO, conform portalului municipalităţii, oradea.ro.

Start la primul bloc

Pentru primul bloc, licitaţia privind proiectarea şi execuţia a fost demarată la sfârşitul anului trecut şi s-a încheiat luna trecută.

"La procedura de licitaţie s-au calificat 4 companii, în baza punctajului obţinut lucrarea fiind atribuită societăţii Costa VOC Impex SRL. Contractul de lucrări s-a semnat pe data de 26 august cu termen de finalizare de maximum 1 an de la data predării amplasamentului", mai arată informarea.

Comunicatul nu precizează valoarea lucrărilor, însă, conform Convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor ADLO pentru 29 iulie - postat pe site-ul ADLO și pe a cărui ordine de zi a figurat și aprobarea semnării contractului cu Costa VOC Impex SRL - valoarea acestuia este de 9.999.999,00 LEI, fără TVA.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul adlo.ro, în parcurile industriale din Oradea îşi desfăşoară activitatea aproximativ 8500 de angajaţi, iar valoarea investiţiilor asumate de cele 104 de companii este de aproximativ 400 de milioane de euro.