Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care, în 2019, a răpit, violat și omorât două tinere, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare, primind astfel pedeapsa maximă prevăzută de lege în cazul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, notează Antena3.ro. 

Pedeapsa a fost stabilită de Curtea de Apel Craiova. În cazul complicelui lui Dincă, Ştefan Risipiţean, pedeapsa a fost majorată de la 7 la 12 ani pentru viol.

În timpul anchetei, Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceșanu (15 ani), povestind și ce a făcut cu trupurile neînsuflețite acestora, amintește sursa citată. 

Din 2019, criminalul este închis în Penitenciarul Craiova.

Procurorii au arătat că, pe 14 aprilie 2019, în jurul orei 11.30, Dincă a luat la ocazie o tânără de 18 ani, pe Luiza Melencu. El a dus-o cu mașina la locuința lui din Caracal, „contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”. 

Bărbatul și-a sechestrat victima şi ar fi întreținut în mod repetat raporturi sexuale cu acesta. Pe 17 aprilie, fata a fost omorâtă în bătaie, în timp ce era legată de pat, și apoi a fost arsă. 

În luna iulie a acelui an, Gheorghe Dincă a procedat în acelaşi fel în cazul unei alte tinere. Este vorba de Alexandra Măceșanu, de 15 ani, din Dobrosloveni, județul Olt. Adolescenta a reușit să sune la 112 a doua zi după ce fusese răpită, dar nu a fost salvată de autorități. Potrivit romania.europalibera.org, anchetatorii au stabilit că Dincă și-a dat seama că fata a vorbit la telefon și a strangulat-o „în jurul orei 13” a aceleiași zile. El a ars apoi corpul fetei într-un butoi. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!