Primăria Oradea a anunţat, joi, că directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), Andrei Ţurcanu, şi viceprimarul Florin Birta au semnat protocolul de predare-primire pentru blocul cu patru etaje şi 30 de apartamente cu una şi două camere ridicat în curtea Spitalului Municipal, mai precis pe strada Spartacus nr. 50. Blocul va fi ocupat de medici tineri.

Potrivit comunicatului municipalităţii, administrarea, exploatarea şi paza blocului vor fi asigurate de Primărie, urmând ca "în viitorul apropiat să se realizeze repartiţia apartamentelor în colaborare cu spitalele şi cadrele medicale orădene".

"Primăria a început demersurile pentru realizarea acestor locuinţe la finalul anului 2015, investiţia fiind menită să atragă la Oradea medici competenţi şi să îi determine pe o parte din ei, pe cei mai buni, să rămână în Oradea. Mulţumim Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi domnului director Andrei Ţurcanu pentru realizarea acestui proiect. Vom reuşi să oferim astfel condiţii atractive pentru specialiştii din sănătate care lucrează sau vor lucra în sistemul sanitar orădean, scopul fiind acela de a oferi servicii medicale cât mai bune orădenilor", a transmis, prin comunicat, viceprimarul Florin Birta, menţionând că Primăria a pus la dispoziţie terenul pe care a fost construit blocul.

Ministerul Dezvoltării a asigurat investiţia aferentă construirii blocului pe terenul pus la dispoziţie de către municipalitate, iar Primăria Oradea a asigurat costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiei, precum şi sistematizarea amplasamentului, respectiv apă, canalizare, energie termică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale şi spaţii verzi. 

Totodată, în scopul finalizării construcţiei, municipalitatea a făcut demersurile pentru conectarea blocului la reţelele de apă, canalizare şi termoficare, respectiv realizarea canalizării pluviale, asfaltarea drumurilor şi parcărilor.

Ordinul de începere a lucrărilor la blocul ANL din curtea Spitalului Municipal "Gavril Curteanu" a fost dat în aprilie 2018, iar construcţia, în valoare de peste 3 milioane lei, a fost realizată de Selina şi Trameco.