Cutremurul a avut loc în provincia Qinghai, într-o zonă aflată la altitudine, în apropierea Tibetului, iar China Nouă a precizat că "multe alte persoane" sunt prinse sub dărâmături.

"Au fost trimişi militari pentru a salva oamenii îngropaţi sub dărâmăturile caselor", a declarat un oficial local, Huang Limin, citat de China Nouă.

Numeroase case s-au prăbuşit, străzile au fost blocate de alunecările de teren şi telecomunicaţiile sunt dificile după cutremurul cu magnitudine de 6,9, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi 7,1 potrivit Institutului chinez de seismologie.

Peste 85% din clădirile situate în apropiere de epicentru, în districtul Yushu, s-au prăbuşit. O şcoală profesională s-a prăbuşit şi "mulţi elevi au fost blocaţi" sub dărâmături.

"Răniţii sunt peste tot pe străzi, mulţi oameni sunt plini de sânge", a declarat un oficial.

Districtul, care se află într-o zonă izolată şi apropiată de regiunea autonomă Tibet, este format dintr-o populaţie de aproximativ 80.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 07.49 (02.49, ora României), la 380 de kilometri sud/sud-est de oraşul Golmud şi la o adâncime de 46 de kilometri, conform USGS, care a precizat că acesta a fost urmat de trei replici, dintre care cea mai mare a avut magnitudinea de 5,8.