Membrii cluburilor Lions din Oradea au organizat, la finalul săptămânii trecute, o nouă ediţie a balului anual de caritate în cadrul căruia, în urma unor licitaţii, s-au strâns circa 30.000 de lei.

Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de camere implantabile pentru copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Municipal şi pentru susţinerea taberei pentru copii cu diabet care reuneşte micuţi din judeţele Bihor, Satu Mare şi Timiş.

Potrivit organizatorilor, camerele implantabile necesare secţiei de copii – oncologie din cadrul Spitalului Municipal Gavril Curteanu nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel de camere speciale au mai fost achiziţionate de Clubul Lions pe parcursul ultimilor patru ani.

În ceea ce priveşte tabăra pentru copiii cu diabet, aceasta adună în fiecare an circa 20 de copii din cele trei judeţe deja menţionate, care sunt cazaţi gratuit la un hotel de trei stele şi au asigurate mai multe mese pe zi, ce cuprind alimente alese în funcţie de regimurile pe care aceştia le urmează. În tabără, se desfăşoară diverse activităţi specifice vârstei participanţilor, care au în permanenţă asigurată şi asistenţă medicală de specialitate.

Balul Lions 2017 a avut loc pe 18 martie la Palazzo reunind membrii locali ai cluburilor Lions, în frunte cu preşedinţii Mariana Popescu şi dr. Mircea Ioachim Popescu, precum şi invitaţi din ţară şi din străinătate.

În cadrul balului s-au licitat vinuri de colecţie, opere de artă şi bijuterii, toate contribuind la strângerea de fonduri pentru copiii bolnavi din comunitate.