Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au anunţat miercuri dimineaţă depistarea a 302 noi cazuri de SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, interval în care au fost înregistrate şi trei decese în rândul pacienţilor Spitalului Municipal din Oradea.

Pe de altă parte, în ultima zi au fost declarate vindecate încă 316 persoane din judeţul Bihor.

Mai puţine persoane internate

Potrivit surselor oficiale, miercuri dimineaţă în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 501 persoane, cu 45 mai puţine decât în ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore au fost consemnate 316 vindecări, astfel că la acest capitol bilanţul a ajuns la 7.728, de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Pe de altă parte, alţi trei pacienţi infectaţi cu Covid au încetat din viaţă în Spitalul Municipal, totalul deceselor ridicându-se la 317 până în prezent.

150 de amenzi 

Şi în ultimele 24 de ore structurile teritoriale ale MAI au acţionat sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 3.965 de persoane carantinate și 2.194 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 153 societăți comerciale și în 70 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 311 de sancțiuni contravenționale, dintre care 160 cu avertisment scris și 151 cu amenzi în valoare de 82.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.