Mai multe ambulanţe au ajuns, joi noaptea, la Mănăstirea Putna pentru a prelua 31 de călugări care au fost depistaţi cu virusul Covid-19. Printre cei bolnavi de noul coronavirus se numără şi stareţul mănăstirii, Melchisedec Velnic.

Testarea întregii comunităţi din mănăstire a fost decisă săptămâna trecută de autorităţile sucevene după ce un bărbat care locuia acolo a murit, dispunându-se anchetă epidemiologică, notează Libertatea.ro. 

Totodată, la începutul săptămânii trecute, un călugăr al mănăstirii, în vârstă de 52 de ani, diagnosticat cu Covid-19 şi aflat în stare gravă, a fost transferat cu elicopterul la Institutul ''Matei Balş'' din Bucureşti.

"În zilele de 10 şi 11 mai 2020, întreaga obşte a Mănăstirii Putna a fost testată de către angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în urma cazurilor a doi părinţi de la Putna ajunşi la spital. În urma rezultatelor, care au ajuns în seara zilei de 14 mai, au fost 31 de părinţi pozitivi şi 72 de părinţi negativi", se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţia religioasă. 

Potrivit site-ului local de ştiri Obiectivdesuceava.ro, directoarea DSP Suceava, Manuela Trifa a transmis că cei 31 de călugări depistaţi cu Covid-19 prezintă forme uşoare ale bolii. Aceştia sunt internaţi în prezent la Spitalul judeţean "Sfântul Ioan cel Nou".

"Toţi ceilalţi vieţuitori ai obştii rămaşi acasă, au o stare de sănătate bună şi nu prezintă pericol pentru sănătatea publică, obştea noastră fiind monitorizată de un părinte medic şi un părinte asistent medical, vieţuitori ai mănăstirii", se mai arată în comunicatul mănăstirii.