Numărul persoanelor declarate vindecate de coronavirus şi externate a crescut, sâmbătă dimineaţa, la 31, cu trei mai multe faţă de vineri, a informat dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

A crescut, de la 373 la 380, şi numărul total al persoanelor confirmate cu Covid-19 de la începutul crizei, arată sursele BIHOREANULUI

Nu toţi cei infectaţi cu virusul sunt şi internaţi pe secţiile Spitalului Municipal, unii dintre ei, asimptomatici, fiind cazaţi în hoteluri. Astfel, în spital, spun sursele, sâmbătă dimineaţa erau internate 162 de persoane. 

Numărul deceselor înregistrate în Bihor la persoane confirmate cu Covid-19 este de 8.  

Pe de altă parte, DSP Bihor a informat că, sâmbătă dimineaţa, la ora 8.30, erau 1175 de persoane în centrele de carantină din judeţ. Numărul lor este în scădere: vineri dimineaţa, în centre erau 1.201 persoane, joi dimineaţa 1.207, iar miercuri dimineaţa 1.354. 

"Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 5 centre de carantină active şi a unei comunităţi de etnie rromă", se precizează în comunicatul DSP Bihor. Este vorba despre comunitatea din Vadu Crişului care a refuzat recoltarea de probe pentru testarea Covid-19. 

De vineri dimineaţa, de la ora 8, până sâmbătă dimineaţa, la ora 8, poliţiştii din Bihor au verificat 511 persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, poliţiştii IPJ, cei de la Poliţia Locală, jandarmi şi echipaje formate din angajaţi ai ISU au însoţit mai multe convoaie de maşini ale românilor întorşi din Europa către judeţele învecinate. 

Poliţiştii din judeţ au aplicat şi amenzi în ultimele 24 de ore. Este vorba de 100 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 195.765 lei. Totodată, a fost întocmit un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.