Cazurile noi de îmbolnăvire cu Covid-19 aproape s-au dublat de pe o zi pe alta în România.

Conform unei informări oficiale a Grupului de Comunicare Strategică, de marţi dimineaţa până miercuri dimineaţa, în ţară au fost confirmate mai bine de 34.000 de îmbolnăviri, un record absolut în România de la debutul pandemiei.

"Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 de decese. Nu au fost raportate decese anterioare", a transmis pe scurt Grupul de Comunicare Strategică.

La fel ca-n alte ţări, şi în România studiile arată că tulpina dominantă în această perioadă este Omicron, mult mai transmisibilă decât Alpha şi Delta.

Conform Hotnews.ro asta înseamnă că, tot de pe o zi pe alta, s-au dublat şi decesele, dar tot rămân mult sub valorile mari din vârful valului 4.

Cel mai mare număr zilnic de cazuri noi până acum fusese raportat pe 25 ianuarie - 19.685 de cazuri noi.

În valul 4, când varianta Delta a coronavirusului era cea dominantă, cel mai mare număr zilnic de cazuri noi a fost atins pe 19 octombrie 2021, când au fost raportate 18.863 de cazuri. Tot atunci au fost raportate 574 de decese, dintre care 13 anterioare.