O explozie s-a produs luni în zona de sosire a zborurilor internaţionale, pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anunţat agenţia Interfax. Potrivit unei surse din poliţie, explozia a fost provocată de un atentat sinucigaş.

Bilanţul atentatului sinucigaş comis luni la aeroportul Domodedovo din Moscova a ajuns la 35 de morţi şi 130 de răniţi, a anunţat Ministerul rus al Sănătăţii Publice, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Potrivit Ministerului pentru Situaţii de urgenţă, 51 de persoane au fost trimise la spitale din capitala rusă.

Un cetăţean britanic a fost ucis în atentatul sinucigaş, iar mai mulţi străini au fost răniţi, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, citate de agenţia Interfax. Britanicul ucis nu a fost identificat de agenţie.

Mai mulţi străini figurează pe lista răniţilor publicată de Ministerul rus al Sănătăţii, printre care un bărbat sau o femeie de naţionalitate franceză, Frederic sau Frederique Ortiz (potrivit transcrierii în alfabetul chirilic), şi un italian, Romano Rosario.

La rândul său, ambasada Slovaciei a declarat pentru agenţia RIA Novosti că actriţa Suzana Fialova a fost rănită şi spitalizată în urma atentatului.

Explozia s-a produs în zona de livrare a bagajelor de la terminalul pentru sosirea zborurilor internaţionale.

Agenţia de presă RIA Novosti evocă un dublu atentat sinucigaş la aeroportul Domodedovo, după ce mai mulţi martori au declarat că doi terorişti s-au aruncat în aer când au început să apară pasagerii din zona de sosire a zborurilor internaţionale.

Autorităţile au declarat că puterea uneia dintre explozii a avut echivalentul a cinci kilograme de TNT , iar bomba era umplută cu fragmente metalice pentru a face cât mai multe pagube.

Angajaţii aeroportului au dărâmat zidul dintre zona principală a aeroportului şi cea de sosire a zborurilor, pentru a le permite pasagerilor să evacueze locul vizat de atentat.

A fost declanşată o anchetă pentru comiterea unui atentat, potrivit Parchetului rus.