Asocierea firmelor Drumuri Bihor şi Ritmoteh SRL a câştigat licitaţia pentru executarea lucrărilor proiectului de reamenajare a spaţiilor de locuit din străzile Sovata, Aluminei, Aleea Tuşnadului şi zona digului de pe malul drept al Crişului Repede pentru a face peste 350 de locuri de parcare şi un al doilea teren de sport destinat tinerilor.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, licitaţia a fost câştigată la valoarea de 2.331.798 de lei, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic. La licitaţie şi-au depus ofertele şapte firme sau asocieri de firme, însă doar două dintre acestea au fost considerate eligibile. Rezultatul licitaţiei poate fi contestat până pe 20 februarie.

În contul celor peste 2 milioane de lei, firmele care au câştigat licitaţia urmează să demoleze cele 140 de garaje din zona Sovata, să amenajeze alei carosabile, peste 350 de de locuri de parcare, dar şi iluminatul public în zonă. "Cei ale căror garaje vor fi demolate vor beneficia de un loc de parcare gratuit timp de 5 ani", se precizează în comunicatul municipalităţii.

De asemenea, în cadrul lucrărilor va fi amenajat un nou teren de sport pentru tineri, se vor reabilita trotuarele existente şi amenaja altele noi, dar vor fi făcute şi unele spaţii verzi. Termenul de execuţie este de 10 luni de la primirea ordinului de începere.

Lucrările acestea vin în continuarea investiţiilor realizate în 2011 de municipalitate, care au constat în amenajarea ca zonă de recreere a spaţiului de pe malul drept al Crişului Repede, dintre Poul Decebal şi Podul Densuşianu. "Pe tot acest tronson s-a introdus iluminatul public, s-au montat filigorii, mobilier urban, bănci de odihnă şi coşuri de gunoi. Totodată, s-au construit alei de trecere platforme betonate, locuri de joacă pentru copii dotate cu aparate de joacă, un teren de sport, un ţarc pentru câini, 13 foişoare", se mai arată în informarea Primăriei.