Poliţiştii din subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au găsit 36 de migranţi din Bangladesh, India, Pakistan şi Maroc care voiau să iasă ilegal din România și să intre în Ungaria, ascunşi printre sicrie.

S-a întâmplat în weekend, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II (jud. Arad), persoanele menționate fiind ascunse într-un automarfar înmatriculat în România, condus de un șofer român, care transporta sicrie pentru o firmă din Italia. 

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din nouăsprezece cetăţeni din Bangladesh, şapte indieni, şapte pakistanezi şi trei marocani, cu vârste cuprinse între 20 şi 49  de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei”, se arată într-o informare transmisă marți de ITPF Oradea, inspectorat de care aparține și PTF Nădlac II.

În urma cercetărilor s-a aflat că persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!