Polițiștii de frontieră din Bihor au oprit la punctul de trecere din România în Ungaria 37 de migranți, care erau ascunși într-un automarfar ce se deplasa spre Italia. 

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetățean român, conducând un automarfar înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mase plastice pe ruta România - Italia. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport, în baza analizei de risc, descoperind astfel, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 37 de cetăţeni străini”, a transmis miercuri comisar-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. 

Persoanele au fost transportate la sediul sectorului, unde polițiștii au descoperit că cei 37 sunt cetăţeni de origine afro-asiatică. Aceștia „intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei”.

Polițiștii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!