După ce a făcut mai multe experimente de altoire, un profesor universitar din SUA, pe numele său Sam Van Aken, a reuşit să obţină un pom care face nu mai puţin de 40 de fructe diferite, scrie apropo.ro.

Totul a început după ce profesorul, care predă arte plastice la o universitate din SUA, a cumpărat o livadă şi s-a apucat de experiemte. După multă muncă şi experimente, profesorul a reuşit să obţină un copac unic în lume.

Sam a ajuns să folosească o anume procedură de altorire folosind mai multe varietăţi de pomi fructiferi pe diferite ramuri având la dispoziţie 250 de specii de sâmburoase precum piersicile, vişinile, caisele, etc.

Au fost necesari cinci ani de muncă pentru a obţine copacul miraculos cu 40 de tipuri de poame, scrie sursa citată, dar până la urmă a meritat. Când pomul înfloreşte primăvara este un adevărat spectacol în faţa ochilor.

Bărbatul a obţinut până în prezent 16 pomi de acest tip, care au fost plantaţi în muzee, centre comunitare, etc. Nu se va opri aici, ci a declarat că vrea să-şi extindă livada şi să facă noi altoiri.