Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a anunţat că în urma ploilor căzute miercuri dimineaţă, 40 de gospodării au fost inundate. "Apa nu a afectat subsolurile caselor, ci doar curţile şi grădinile. Deocamdată nu am fost solicitaţi, dar dacă vom fi, vom interveni", a precizat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit acestuia, până în prezent, nicio altă localitate din judeţul Bihor nu a fost afectată de ploile din ultimele ore. "Deocamdată nu am primit nicio altă sesizare din alte zone ale judeţului", a conchis Herţe.

Primarul comunei Bunteşti, Sorin Degău, din care face parte satul Leleşti, a declarat pentru BIHOREANUL că situaţia a fost gestionată de către comitetul local pentru situaţii de urgenţă, iar apa din gospodăriile respective au fost evacuate.

"Situaţia s-a produs datorită faptului că a fost o "rupere de nori", iar un pârâu care trece prin sat a ieşit din matcă. Culturile agricole nu au fost afectate, dar căutăm soluţii să deviem pârâul, să nu mai treacă prin sat", a explicat edilul.