Numărul bihorenilor care vor să fie profesori este în continuare mult mai mare decât cel al posturilor disponibile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat, luni, că 1.278 de candidaţi s-au înscris la concursul de titularizare, programat pentru miercuri, în timp ce numărul posturilor este de doar 32. Din acestea, 22 sunt în mediul urban, iar 10 la şcoli din satele Bihorului.

În plus, IŞJ Bihor mai scoate la concurs 266 de catedre complete, dar care sunt disponibile pe o perioadă determinată de timp, respectiv 859 de posturi incomplete.

"Concursul se va desfăşura în data de 29 iulie 2020, afişarea rezultatelor fiind programată pentru 04 august 2020. Înregistrarea contestaţiilor va fi realizată în perioada 04-05 august 2020, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 11 august 2020", a transmis IŞJ Bihor.

Candidaţii vor susţine examenele în cinci centre anume amenajate, vor purta măşti în timpul probelor şi vor sta la distanţă unii de alţii.

În ultimul deceniu, niciodată n-au mai fost atât de puţine locuri vacante în şcolile din judeţ. Anul trecut, IŞJ Bihor a scos la concursul de titularizare 55 de posturi.