Municipalitatea intenţionează să amenajeze aproximativ 400 de locuri de parcare în zona Aleea Călinului, pentru care s-a întocmit deja proiectul tehnic de execuţie cu toate avizele necesare, anunţă un comunicat al Primăriei, care precizează că măsura a fost luată în urma unor solicitări şi observaţii din partea locatarilor din zonă.

Proiectul mai prevede amenajarea de spaţii verzi şi locuri de joacă, dar şi completarea cu corpuri de iluminat.

Pentru ca locuitorii zonei să ştie despre ce este vorba, dar şi pentru a aplana "orice divergenţe care pot apărea între locatari şi constructor", conducerea Primăriei s-a întâlnit marţi cu asociaţiile de proprietari direct afectate.

"Primarul Ilie Bolojan le-a spus cetăţenilor că porţiunea din Aleea Călinului care face legătura cu strada H. Ibsen şi care a fost închisă (deoarece exista un litigiu cu un proprietar de teren), urmează să fie redată circulaţiei publice, deoarece acţiunea aflată pe rolul instanţei a fost soluţionată în favoarea Primăriei", se menţionează în comunicat.

Lucrările vor începe luni, 2 mai, şi vor dura aproximativ 3-4 luni, în funcţie de condiţiile meteo. Acestea vor fi executate de către firma Selina în cadrul contractului multianual de lucrări de reparaţii şi întreţinere.