Fiecare familie care le foloseşte primeşte câte două cartele magnetice cu care deschide ţarcurile pentru containere. În incinte nu au acces decât membrii asociaţiilor care le au în administrare şi, fireşte, muncitorii firmei de salubrizare. Orădenii care văd ţarcurile închise, dar care nu au primit cartele, trebuie să se adreseze preşedintelui asociaţiei de proprietari.

Pentru ca oamenii să nu aibă grija facturilor pentru curentul electric consumat, sistemele sunt alimentate cu energie solară captată prin panourile montate deasupra ţarcurilor.

Până la data de 30 septembrie 2017, RER Ecologic Service va monta sisteme de acces controlat în 530 de incinte din oraş, investiţie ce depăşeşte 441.000 euro.

De asemenea, până la sfârşitul acestui an, operatorul de salubritate va amenaja şi zece puncte subterane pentru colectarea deşeurilor, în cvartalele de blocuri înghesuite, unde nu pot fi amplasate containere clasice deoarece ar fi încălcate normele privind distanţele minime legale faţă de spaţiile de locuit. Fiecare sistem subteran va conţine câte patru containere, în care deşeurile vor trebui depuse separat, pentru ca fracţia uscată să poată fi revalorificată.