438 de cadre militare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana au fost avansate în grad, luni, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în curtea Inspectoratului, de pe strada Avram Iancu.

"Cei 9 ofiţeri şi 429 subofiţeri pompieri, care au îndeplinit sau îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului 2011 şi celelalte condiţii stabilite prin actele normative în vigoare, au fost înaintaţi în grad, la termen, în conformitate cu Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, respectiv cu Ordinul Inspectorului Şef", a afirmat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Tot luni, un grup de 20 de copii participanţi la tabăra "Ceata lui Piţigoi" organizată de Uniunea Femeilor Bihor au vizitat sediul ISU, unde pompierii le-au prezentat autospecialele de lucru şi utilajele de descarcerare, dar le-au şi demonstrat o serie de procedee de intervenţie.

"Printre acţiuni s-au numărat simularea unei intervenţii la incendiu, urcarea pompierilor pe turnul de instrucţie şi prezentarea modului de acţiune cu accesoriile aflate pe autospeciala de descarcerare", a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a ISU Crişana.

De asemenea, micuţii s-au putut simţi ca nişte mici pompieri, căci militarii i-au ajutat să mânuiască pistolul cu apă, în cadrul altui exerciţiu demonstrativ. Vizita copiilor s-a încheiat cu o sesiune de informare în domeniul prevenirii incendiilor, a modului de acţiune în cazul producerii unui incendiu.