Poliţiştii din punctul de trecere a frontierei Borş II au descoperit cinci cetăţeni din Afganistan şi Pakistan ascunşi într-un TIR încărcat cu motoare electrice, condus de un bulgar, marfa aparţinând unei firme din Rusia. 

"În data de 11.05.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, motoare electrice din Bulgaria pentru o societate comercială din Rusia", a transmis, joi, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

În cadrul verificărilor, poliţiştii i-au găsit şi pe cei cinci migranţi. "Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani, care au intrat legal în ţară în baza documentelor personale valabile. Cei în cauză intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei", transmite Bondar. 

Poliţiştii au făcut actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilior de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!