Sorin Curilă rămâne preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, după ce în şedinţa de alegeri a obţinut cu doar 5 voturi mai multe decât contracandidatul său, fostul cancelar Vasile Aurel Căuş.

Şedinţa de alegere a şefilor Senatului Universitar a avut loc luni, la ora 13, în cursa pentru funcţia de preşedinte fiind înscrişi fostul preşedinte din perioada 2012-2016, Sorin Curilă, care în ultima perioadă ocupa funcţia de preşedinte interimar, şi fostul cancelar Vasile Aurel Căuş.

La votul care s-a ţinut cu uşile închise, fiind invitaţi să participe doar senatorii, au participat toţi cei 76 de membri ai forului. Şedinţa a durat circa o oră, timp în care toţi senatorii au votat viitorul preşedinte al forului, iar apoi cei desemnaţi au numărat voturile.

Un vot a fost anulat, în timp cu Curilă a strâns 40 de voturi, iar Căuş 35. Astfel, Sorin Curilă rămâne la conducerea Senatului. După scrutin, rezultatul a şi fost validat de Senatul universitar.

Surse din rândul senatorilor spun că, după validare, Curilă le-a mulţumit colegilor pentru vot şi le-a cerut să meargă şi marţi la urne, când îşi vor alege viitorul rector, între Constantin Bungău şi Florian Bodog. Potrivit aceloraşi surse, Curilă a sugerat că îl susţine pe Bodog, îndemnându-şi colegii din Senat să voteze pentru "un rector nou al Universităţii". Apoi, aproape toţi senatorii au mers să-l felicite personal pe noul lor preşedinte.

"Eu sunt mulţumit pentru acest rezultat şi mă voi strădui să îi fac şi pe cei care nu mi-au acordat votul să fie mulţumiţi de ceea ce vom face în Senatul universitar", a declarat Curilă pentru BIHOREANUL, la ieşirea din Aula Magna a Universităţii, unde a avut loc şedinţa.

Contracandidatul lui Curilă a spus la rândul său că respectă votul din Senat. "Le mulţumesc celor care m-au votat şi respect votul celorlalţi. Sper într-un Senat emblematic pentru Universitatea din Oradea", a declarat Căuş pentru BIHOREANUL.

În aceeaşi şedinţă de luni, cei 19 studenţi din Senat au participat la un scrutin al lor, votând şi propriul preşedinte. În unanimitate, tinerii l-au votat pe unicul candidat la funcţia de preşedinte al studenţilor din Senat, Ionuţ Boldan. Vicepreşedinte, tinerii l-au ales pe Andrei Nicolae Crăciun, iar secretar general pe Marian George Sima.