În anul în care se împlineşte o jumătate de secol de învăţământ superior continuu la Oradea, studentul orădean Cristian Culiciu prezintă, într-o carte, cum a arătat viaţa universitară cotidiană în cei 50 de ani.

Volumul intitulat "Cerneală şi suflete. Aspecte ale învăţământului superior orădean 1963-2013" este, de fapt, structurat în două părţi. Prima, scrisă de Culiciu, care este şi membru al Asociaţiei Gheorghe Şincai a Studenţilor în Istorie, ilustrează felul în care s-a reflectat în presă viaţa universitară şi personalităţile care au definit istoria acestei instituţii. "Aspectul inovator este cel referitor la faptul că aceste pagini descriu atât situaţia de ansamblu, cât şi cea particulară pe fiecare facultate. De asemenea, sunt tratate şi aspecte precum viaţa studenţească sau activitatea asociaţiilor studenţeşti", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Cea de-a doua parte, intitulată "Biblioteca Universităţii din Oradea, Arc peste timp 1963 - 2013", este redactată de bibliotecarul Rozalia Barta, care şi-a propus să aducă în actualitate aspecte cu privire la activitatea, funcţionarea şi organizarea bibliotecii pe parcursul celor cinci decenii de existenţă.

Lansarea cărţii va avea loc miercuri, de la ora 14.30, în holul Bibliotecii Universităţii din Oradea.