O cultură de 50 de hectare de grâu s-a făcut scrum, miercuri, la Girişu de Criş. Incendiul a izbucnit pe un teren agricol proprietate a unei firme, chiar în timpul recoltării grâului.

Potrivit locotenentului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, 13 pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au fost mobilizaţi la faţa locului, alături de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei. Salvatorii au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi au folosit şi mături şi bătătoare.

"Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de o scânteie provenită de la o combină ce efectua lucrări agricole pe terenul respectiv", a declarat lt. Camelia Roşca.

În incendiu au ars 50 de hectare de cultură de grâu şi alte cinci hectare de mirişe. Totodată, pompierii, coordonaţi de prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Crişana, locotenent colonel Caba Sorin Mihai, au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga cultură, salvând astfel un lan de grâu de 90 de hectare.

Pompierii au stins incendiul după o intervenţie de două ore.

Săptămâna trecută, o cultură de orz de 30 de hectare a ars în Husasău de Tinca, incendiul izbucnind tot în timpul recoltării.