Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor împreună cu ONG-ul Ecotic şi firma Bene Internaţional organizează o amplă campanie de colectare de deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice în întreg judeţul, angrenând în proiect 50 de primării de oraşe şi de comune.

Fiecare administraţie locală a primit un termen până la care să adune de la populaţie DEEE-uri, termen cuprins în perioada 16 iulie - 10 septembrie. Altfel spus, în acest răzgaz, în fiecare comună sau oraş din cele 50, primăria trebuie să amplaseze un container fix în care bihorenii să-şi poată lăsa aparatele vechi de care nu mai au nevoie, firma Bene Internaţional fiind cea care va ridica, gratuit, aceste deşeuri. Totodată, primăriile sunt îndemnate să facă liste cu persoanele care nu se pot deplasa cu aceste deşeuri la punctul fix, astfel încât reprezentanţii Bene să meargă direct la ei acasă.

La finele campaniei, primele 5 primării pe raza cărora s-au strâns cele mai mari cantităţi de DEEE-uri vor fi şi premiate. Astfel, primăria de pe locul I va primi un notebook Asus, cea de pe locul 2 un mini-notebook Asus, cea de pe locul 3 un GPS Palm Mio Moov, cea de pe locul 4 o cameră foto digitală, iar cea de pe locul 5 o imprimantă Laser Jet.