Cinci automarfare încărcate cu aproape 50 de tone de deşeuri au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, de luni până marţi, de autorităţile din Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cele cinci automarfare au fost controlate când şoferii acestora, patru români şi un maghiar, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, TIR-urile transportau mobilier, produse textile, pompe de distribuţie, polistiren şi diverse obiecte second-hand de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Italia pentru firme din România.

Având suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Protecţiei Consumatorilor Bihor.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 49.085 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", se arată în comunicat.

Ca atare, autorităţile de control nu au permis accesul camioanelor pe teritoriul ţării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!