Compania Hanning Motors din Parcul Industrial nr. 1, producătoare de motoare de diferite feluri, a primit acceptul Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului să îşi extindă hala de producţie, după cum a anunţat Primăria printr-un comunicat de presă.

„Hanning Motors se dezvoltă și creează noi locuri de muncă. Compania a primit aviz  favorabil pentru extinderea halei de producție, construcția unui corp administrativ și amenajări interioare, pe un teren situat în Parcul Industrial 1, strada Petre Carp nr. 19. Suprafața va fi de aproximativ 19.000 de metri pătrați”, a transmis municipalitatea.

Cu acest prilej, reprezentanţii firmei estimează că vor crea 500 de noi locuri de muncă.

„Extinderea face parte dintr-un plan de dezvoltare în etape al companiei Hanning Motors. Această dezvoltare este permisă ca urmare a infrastructurii oferite de Parcul Industrial 1”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea.

Renovări la DSP şi UO

În aceeaşi şedinţă, CMUAT a avizat reabilitarea faţadelor interioare la sediul DSP Bihor, după ce cea principală a fost avizată şi reabilitată în 2019.

Clădirea este cunoscută și sub denumirea de imobilul Knapp, ea fiind proiectată de arhitectul maghiar Sándor Knapp în anul 1890. Inițial a avut destinația de locuință colectivă, ulterior fiind transformată în sediul administrativ al DSP Bihor.

De asemenea, Universitatea din Oradea a solicitat aviz arhitectului-șef pentru modernizarea unui pavilion în campusul B, aflat peste drum de rectorat, lângă Inspectoratul de Jandarmi.