Zeci de mii de măşti de protecţie şi pachete cu şerveţele biocide vor fi distribuite gratuit, către persoanele defavorizate din Bihor, în urma unei dispoziţii date vineri, în cadrul stării de urgenţă, de către prefectul Dumitru Ţiplea.

"În total se vor distribui peste 50.000 de măşti de protecţie şi 8.000 de pachete cu şerveţele biocide, către aproximativ 25.000 de persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure şi nu au posibilităţi materiale, precum şi către alte categorii defavorizate din judeţul Bihor", se arată într-un comunicat transmis marţi de prefectură.

O primă tranşă de pachete a fost deja livrată către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, urmând să fie împărţite nevoiaşilor în cursul acestei săptămâni.

"Materialele vor fi distribuite către primării cu ajutorul cadrelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar beneficiarii vor intra în posesia pachetului de protecţie gratuit, în baza semnării unui proces verbal", se mai explică în comunicat.

Acestea provin din cantităţile de produse biocide şi echipamente de protecţie confiscate în vama Borş, în intervalul 19 aprilie - 3 mai.

"Este un demers firesc, pentru că suntem datori să ne protejăm părinţii şi bunicii, atât ai noştri, cât şi pe cei uitaţi. Ei reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de bihoreni, care, în contextul relaxării condiţiilor de circulaţie, nu au acces la minime mijloace pentru a se proteja împotriva Covid-19", afirmă prefectul Dumitru Ţiplea, citat în comunicat.