Municipalitatea va investi circa 5,1 milioane euro în amenajarea aleilor de acces şi a spaţiilor de parcare pentru viitoarea Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri a Oradiei, aflată în construcţie. Astfel se vor amenaja peste 800 de locuri de parcare, a precizat primarul Ilie Bolojan, adăugând că parkingul va putea deservi şi viitorul stadion cu 16.000 de locuri care va fi ridicat în apropiere.

Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici referitori la amenajarea de accesuri auto şi spaţii de parcare pe străzile Traian Blajovici - Făgăraşului - Islazului a fost aprobat, joi, în şedinţa de Consiliu Local. 

"Aprobăm indicatorii cu o valoare estimată de 5,1 milioane euro, în care intră amenajarea a peste 800 de locuri de parcare. De asemenea, se amenajează alei, pasaj pentru pietoni, plus carosabil, şi două hectare de spaţii verzi aferente acestor locuri de parcare. Obiectivul este ca în luna mai (n.r. 2021), când estimăm finalizarea lucrărilor la sala de sport, să fie gata şi parcarea, şi accesurile, în aşa fel încât sala să devină operaţională. Nu vrem să se întâmple ca în alte oraşe unde s-au făcut săli de sport, dar care au mai stat un an, doi, pentru că n-au fost utilităţile racordate, parcările şi accesurile absolut necesare. Această parcare este calculată să deservească şi arena (n.r. noul stadion) care va fi amplasată la circa 300 de metri", a spus primarul Ilie Bolojan în conferinţa dinaintea şedinţei de Consiliu Local. 

Concret, lângă Sala Polivalentă se vor amenaja 790 de locuri pentru autoturisme, 22 de locuri pentru autobuze şi 8 locuri pentru TIR-uri. 

Este de precizat că viitorul stadion al Oradiei, care urmează să fie ridicat în zonă, are prevăzute, separat, 150 de locuri de parcare, plus 10 locuri pentru sportivi şi oficiali, plus două locuri de autocare, în subsolul construcţiei. 

Sala Polivalentă din Oradea se realizează pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Park, în colaborare cu Compania Naţională de Investiţii. 

Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă va putea găzdui diverse competiţii interne (handbal, baschet, volei) dar şi evenimente internaţionale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în noiembrie 2018, iar valoarea totală a lucrărilor se ridică la 27,6 milioane euro, contribuţia municipalităţii fiind de 5,2 milioane euro.