Reunit în prima şedinţă de după vacanţă, Senatul Universităţii din Oradea a aprobat, marţi, componenţa comisiilor de concurs pentru cele 46 de posturi didactice vacante.

În total, Universitatea va angaja un asistent universitar, 18 lectori, 21 şefi de lucrări şi 6 conferenţiari. Aproape o treime din aceste posturi, mai precis 17, sunt scoase la concurs de Facultatea de Protecţia Mediului. La Facultatea de Geografie, Turism şi Sport s-au scos la mezat 7 posturi didactice, iar la Medicină şi Farmacie alte 5.

Patru posturi au fost scoase la concurs la Facultatea de Ştiinţe Economice, tot atâtea la Ştiinţe Socio-Umane şi la Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării. La facultăţile de Inginerie Managerială şi Tehnologică şi de Construcţii şi Arhitectură s-a scos câte un singur post la concurs, iar la Facultatea de Arte - două.

Pentru toate aceste posturi didactice s-au înscris 52 de candidaţi, care vor susţine probele în zilele de 17 şi 18 septembrie. Pe 19 septembrie, rezultatele vor fi validate de consiliile facultăţilor, urmând ca în zilele de 25 şi 26 septembrie să fie soluţionate contestaţiile. Senatul Universităţii va valida rezultatele pe 27 septembrie.