Potrivit The Telegraph măsura a fost luată de autorităţile din Darwen, comitatul Lancashire în urma unui sondaj făcut pe tema siguranţei şi sănătăţii localnicilor.

Autorităţile engleze au defrişat cele 12 hectare pentru a-i împiedica pe tineri să mai facă sex în pădure, printre copaci. Pe de altă parte, oficialii au declarat că pădurea a fost plantată după cel de-al Doilea Război Mondial, iar copacii ar putea să cadă.

"Am încercat să rezolvăm o problemă cu care se confruntă localnicii. Este prea devreme pentru a observa impactul pe care îl are tăierea copacilor. Vom acorda o atenţie specială acestei zone pentru a vedea cum evoluează lucrurile", este de părere un reprezentant al poliţiei din Lancashire.

"În această zonă vor fi plantaţi alţi copaci. Sunt încântat că am rezolvat această problemă. Am auzit că zona este mult mai liniştită de când s-au tăiat copacii", a declarat consilierul local, Jean Rigby.

Un reprezentant al organizaţiei "Prietenii Pământului" susţine, însă, că măsura este una absurdă. "Este o prostie să tai mii de copaci pentru a-i împiedica pe oameni să facă sex".