Cele cinci corpuri de clădire în care funcționează Spitalul de Psihiatrie din Nucet, dar și Centrul Medico-Social de Pshiatrie din același oraș, vor fi reabilitate energetic cu fonduri europene nerambursabile.

Ministerul Dezvoltării a anunțat în prima zi lucrătoare a noului an, marți, semnarea contractului de finanțare în acest scop, în valoare de 30,62 milioane lei (cu TVA inclusă).

Proiectul pentru reabilitarea energetică a clădirilor spitalului din Nucet, care funcționează din 1952, a fost depus de Consiliul Județean Bihor în luna aprilie a anului trecut, în cadrul PNRR, componenta 5, Renovare și reabilitare energetică – Valul Renovării.

Acesta prevede reabilitarea energetică a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea atât Spitalul de Psihiatrie (care are 266 paturi), cât și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie (cu 178 paturi), obiectivul principal fiind creșterea eficienței din punct de vedere energetic prin reducerea consumului de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În cadrul proiectului va fi reabilitată anveloparea clădirilor și vor fi înlocuite instalațiile termice, sanitare și de iluminat.

În luna noiembrie a anului trecut, CJ Bihor a mai depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene pentru spitalul din Nucet, în valoare de 962.686 lei, pentru achiziția de echipamente, utilaje și consumabile pentru limitarea riscului de infectare și de transmitere a infecțiilor nosocomiale, pe componenta C12 a PNRR - Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!