"În vederea susţinerii persoanelor nevoiaşe din comunitate, Penitenciarul Oradea a organizat o acţiune prin care 60 persoane private de libertate şi-au exprimat acordul de a renunţa la alimentele aferente micului dejun dintr-o zi, urmând ca acestea să fie donate unor persoane şi familii, aflate în evidenţa Fundaţiei Ruhama şi a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Filiala Bihor", se arată într-un comunicat trimis de Penitenciarul Oradea.

Astfel, în perioada Paştilor, mai multe persoane nevoiaşe au primit alimente care să le facă sărbătoarile mai bune. "Scopul principal al activităţilor derulate în această perioadă a fost reluarea şi menţinerea legăturii persoanelor private de libertate cu familia şi mediul lor de suport", se mai arată în comunicat.

În acest sens, Serviciul de Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Oradea a organizat activitatea "Împreună de Paşte", în cadrul căreia mai mulţi deţinuţi s-au întâlnit cu copiii lor aflaţi în sistem de protecţie. "Prin grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor, a Fundaţiei "Elim", din Marghita şi a Fundaţiei "Acţiunea Felix", la eveniment au fost prezenţi 10 copii minori, aflaţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti pe raza judeţului Bihor", informează reprezentanţii penitenciarului.

Potrivit acestora, la reuşita activităţilor a contribuit şi Fundaţia Ruhama, organizaţie cu care Penitenciarul Oradea are o colaborare constantă.